Op zoek naar een gevelteken voor uw huis, stal of schuur? 

‘t Noaberschop biedt u de unieke kans om een gevelteken aan te schaffen. Alle geveltekens worden met de grootste zorg en bekwaamheid door onze Noabers gezaagd en bewerkt. Dit biedt niet alleen financiële steun voor onze vereniging, maar zo houden wij ook een prachtige Achterhoekse/ Twentse traditie in stand, en zorgt het voor verspreiding van ons cultuurgoed waarop wij met recht trots mogen zijn!
Geveltekens worden volledig met de hand gemaakt en kosten dus veel tijd om te vervaardigen.
Een gevelteken gaat een leven lang mee en is zodanig afgewerkt dat ze met recht in uw huis kan hangen ofwel cadeau gedaan kan worden.

Heeft u interesse? Mail dan naar: noaberschop@wur.nl.

Veelgestelde vragen

Twee geveltekens gemaakt door leden van ’t Noaberschop, gekenmerkt door de borrelglaasjes in het anker.

Wat kost een gevelteken?
De kosten van een gevelteken zijn afhankelijk van de houtsoort, afwerking, levering, formaat en complexiteit. Een standaard gevelteken van eikenhout kost ca. €60.

Hoe lang duurt het maken van een gevelteken?
Wij zijn allemaal drukke uitwonende en werkende studenten, een gaatje vinden om een gevelteken te maken kan dus lastig zijn.
De gemiddelde productietijd is ongeveer drie weken, waarvan er gewoonlijk twee volle dagen worden besteed aan het zagen, schuren en afwerken van het gevelteken.
De werkelijke productieduur is afhankelijk van het aantal geveltekens en natuurlijk de vrije tijd van onze Noabers. Het is dus mogelijk dat de levertijd afwijkt van de gestelde drie weken, echter wordt er per order een persoonlijke levertijd gegeven.

Welk hout wordt er gebruikt?
Onze geveltekens worden voornamelijk gemaakt van Achterhoeks eikenhout, dat nog handmatig geveld wordt. De planken zelf worden nog met een heuse windmolen gezaagd in Ruurlo.
Meer informatie over de opengestelde molen en het hout vindt u hier.

Hoe wordt het gevelteken afgewerkt?
Gebruikelijk is dat de geveltekens ingewerkt worden met natuurlijke oliën, hierdoor verhoogt het contrast van het hout, waardoor het meer gaat leven. Bovendien is het gevelteken zo beter bestand tegen weer en wind, waardoor het langer mee gaat.
Echter kan op verzoek een andere methode ook gebruikt worden, waaronder schilderen en natuurlijk lakken.

Hoe krijg ik het gevelteken thuis?
De geveltekens worden indien mogelijk persoonlijk aan u overhandigd, samen met het “bewijs van echtheid”.
Indien geen van onze leden bij u in de buurt woont zal het gevelteken met de pakketdienst bij u geleverd worden, de kosten hiervoor bedragen ongeveer 8 á 10 euro.

Heeft u verder nog vragen of speciale eisen, mail ons dan gerust!